به گزارش حکاک از دویچهوله، مجله اقتصادی آلمانیزبان “ویرتشافتز ووخه” (هفته اقتصاد) در شماره اخیر خود مقالهای درباره تاثیر تحریمهای آمریکا و فشارهای جانبی این کشور برای قطع ارتباطات بازرگانی ایران با آلمان منتشر کرد.
در این مقاله ابتدا فعالیتهای یک بازرگان آلمانی با نام مستعار تشریح شده و اینکه این فرد ناخواسته میان “جبهههای تنش بین ایران و ایالات متحده” گرفتار آمده است.
در ادامه تاکید شده است که دونالد ترامپ در جریان این بحران، اقتصاد اروپا را “گروگان گرفته” و همواره موفقیت کسب میکند. در این راستا به شرکتهای کلان آلمانی در ایران اشاره شده که فعالیت خود را تعلیق کردهاند و کارکنان خود را به آلمان بازگرداندهاند.
فعالیتهای “نیمه قانونی“
شرکتهای متوسط اما به همکاری با ایران ادامه میدهند و بخش قابل توجهی از آنان نسبت به تهدیدهای دولت ترامپ بیاعتنا هستند.
داگمار فون بوناشتاین، مدیر اتاق بازرگانی خارجی ایران، شمار شرکتهای آلمانی باقیمانده در ایران را ۶۰ واحد تخمین میزند اما از بردن نام شرکتها خودداری میکند و در پاسخ به اینکه تبادلات مالی چگونه انجام میشود میگوید: شرکتها برای این کار راهی پیدا کردهاند.
یک مهمان سرزده
میشاییل توکوس، مدیرعامل اتاق بازرگانی ایران و آلمان در تهران، درباره اینکه چرا شرکتهای متوسط آلمانی با ترس و لرز در رابطه با ایران عمل میکنند توضیح میدهد که بهتازگی سرکنسول ایالات متحده در هامبورگ به سراغ این شرکتها رفته و با آنان در باره “مشکلات” معامله با ایران صحبت کرده است.
توکوس میگوید که بازرگانان آلمانی اقدام سرکنسول آمریکا را یک هشدار قلمداد کردهاند.
سخنگوی سفارت آمریکا در این رابطه تاکید کرده است که “سرزدن” به شرکتهای آلمانی ادامه خواهد داشت، زیرا از این راه ما سیاست تحریمی خودمان را برایشان توضیح میدهیم.
بیشتر بخوانید:
قطع صادرات نفت ایران ممکن است؟ آثارش چیست؟
بخشخصوصی در اروپا چقدر از بازار و انجام طرحهای دولتی سهم دارد؟
سیاستهای ضدایرانی ترامپ، کدام شرکتهای اروپایی را تهدید میکند؟
این تلاشهای به قول دویچهوله “نامانوس” سرکنسول آمریکا در هامبورگ را باید سربند دستورات وزیر امور خارجه، میک پمپئو دانست؛ وزیر امور خارجه آمریکا در دیدار اخیر خود با همتای آلمانی خود از برخورد سخت کشورش با ایران دفاع کرد و از همپیمانان خود خواست که ایران را مورد تحریم قرار دهند.
سخنگوی دولت آلمان اما در واکنش به این درخواست پمپئو گفت: آلمان برای حفظ برجام و پیدا کردن راهکاری قانونی برای داد وستد با ایران تلاش میکند.
اشتفان زایبرت که در کنفرانسی خبری دربرلین سخن میگفت افزود: با همکاری سه شریک اروپایی خود در جستجوی ایجاد ساز و کاری قانونی برای تجارت از طریق ایجاد کانال پرداخت مالی برای جمهوری اسلامی هستیم.
زایبرت همچنان گفت اگر تهران به تعهدات خود در چارچوب برجام پایبند بماند، طرفهای اروپایی این معاهده در صدد حفظ آن هستند.