گزارشی متفاوت از ترمینال‌ها و درگاه‌های مسدود شده حوزه پرداخت الکترونیک

تازه‌تزین گزارش منتشر شده توسط شاپرک درباره ترمینال‌ها و درگاه‌های پرداخت الکترونیک مسدود شده نشانه‌هایی از احتمال افشای نام پی‌اس‌پی‌های دارای بیشترین تعداد پذیرنده در آینده را دارد.

تراکنش مشکوک

گزارشی متفاوت از ترمینال‌ها و درگاه‌های مسدود شده حوزه پرداخت الکترونیک

به گزارش حکاک، از ماه‌ها قبل نظارت، شناسایی و مسدودسازی درگاه‌ها و ترمینال‌های دارای تراکنش غیرمجاز در دستور پیگیری شدیدتر شاپرک قرار گفته است و تا کنون نیز چندین گزارش درباره تعداد درگاه‌های پرداخت اینترنتی دارای تراکنش غیرمجاز از سوی این شرکت منتشر شده اما در هیچ یک از این گزارش‎ها نامی از شرکت‌های پی‌اس‌پی که بیشترین درگاه‌های غیرمجاز شناسایی و مسدودشده متعلق به پذیرندگان آن‌ها بوده، برده نشده است. این بار اما در نخستین گزارشی که شاپرک در آن از ترمینال‌های مسدود شده کارتخوان‌ها هم خبر داده برای اولین بار اشاره‌هایی تلویحی به شرکت‌های دارای بیشترین پذیرنده متخلف شده است. آیا شاپرک در گزارش‌های بعدی پا را از این هم فراتر می‌گذارد و اسامی شرکت‌های پی‌اس‌پی دارای بیشترین پذیرنده متخلف را منتشر می‌کند؟

آن‌گونه که شاپرک گزارش داده‌است: پس از موفقیت‌های چشم‌گیری که شبکه پرداخت الکترونیک کشور در شناسایی و انسداد درگاه‌های پرداخت الکترونیک غیرمجاز و متخلف به دست آورد، همان‌گونه که اعلام‌شده بود اعمال نظارت دقیق‌تر و شدیدتر بر رفتار پذیرندگان دستگاه‌های کارت‌خوان نیز در دستور کار شاپرک و شرکت‌های پرداخت الکترونیک قرارگرفته است.

نخستین سری از گزارش‌های دوره‌ای از اعمال این نظارت‌ها نشانی‌دهی مجموع پایانه‌های دارای تراکنش غیرقانونی بر روی دستگاه‌های کارت‌خوان که تا پایان دی‌ماه سال جاری توسط واحد نظارت بر شبکه در شاپرک مسدود شده به ۱۰۰۹ پایانه رسیده است.

علاوه بر این ۱۴۶ پایانه فعال با ابزار موبایلی و ۵۷۶۸ پایانه تعریف‌شده برای درگاه‌های پرداخت اینترنتی نیز مسدود شده که به‌این‌ترتیب تعداد کل پایانه‌های مسدود شده از ابتدای سال ۹۶ تا پایان دی‌ماه سال جاری به ۶۹۲۳ پایانه رسیده است.

از میان پایانه‌های مسدود شده در ابزار پذیرش موبایلی، حدود ۱۰۰ پایانه یعنی تقریباً ۷۰ درصد متعلق به یک شرکت ارائه‌دهنده خدمات پرداخت و در پایانه‌های متصل به درگاه‌های اینترنتی نیز حدود ۳۰۰ پایانه یعنی تقریباً ۳۰ درصد مرتبط با یک شرکت پرداختی بوده است.

از این تعداد پایانه مسدود شده در ابزار پذیرش اینترنتی دو شرکت پرداختی هر یک پایانه‌های مسدود شده‌ای نزدیک به هزار پایانه و دو شرکت دیگر نیز هر یک حدود ۹۰۰ پایانه داشته‌اند. به‌این‌ترتیب حدود ۴۰۰۰ هزار پایانه متعلق به ۴ شرکت پرداختی بوده است.

بر اساس این گزارش، مجموعاً ۱۲۷۳ کد ملی و شناسه ملی متعلق به پذیرندگان حقیقی و حقوقی دارای تراکنش غیرمجاز توسط شرکت شاپرک در سامانه جامع پذیرندگان مسدود شده و این افراد بنا به نوع تخلف تا دوره‌های مشخصی امکان دریافت خدمات پرداخت الکترونیک در قالب پذیرندگی را نخواهند داشت.

گفتنی است بر اساس نتایج این پایش، تذکرات لازم برای افزایش نظارت و دقت این شرکت‌ها بر پذیرندگان مرتبط با آن از سوی شاپرک داده‌شده است.




پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *