به گزارش حکاک، سهم هر یک سامانه های ملی پرداخت شامل سامانه تسویه ناخالص آنی(سانتا)، پایاپای الکترونیکی(پایا)، شبکه تبادل اطلاعات بین بانکی(شتاب) و شبکه الکترونیکی پرداخت کارتی(شاپرک)از ارزش کل تراکنش های پردازش شده بین مشتریان در سال ۱۳۹۶ به ترتیب ۶۰ درصد ساتنا، ۱۵ درصد پایا و ۲۴ درصد شتاب بودهاست.
تعداد تراکنشهای این سه سامانه از سال ۱۳۹۲ تا سال ۱۳۹۶ به طور متوسط به ترتیب بالغ بر ۱۱۲ درصد ساتنا، ۱۹۳ درصد پایا و ۱۶۵ درصد مربوط به شتاب بودهاست. تعداد این تراکنشها فقط در شش ماهه اول سال ۱۳۹۶ به ترتیب بالغ بر ۵ میلیون، ۱٫۲ میلیارد و ۱۲٫۶ میلیارد بودهاست.
در همین زمینه بخوانید:
بانکها سال گذشته برای هر تراکنش خرید چقدر کارمزد پرداخت کردند؟
رتبه ایران در دسترسی به خودپرداز در میان کشورهای منطقه و دنیا کجاست؟
اصلاحات ساختاری در بانکداری و پرداخت الکترونیک؛ ضرورتها و موانع
بانکداری الکترونیک در ایران چه تأثیری بر تعداد و هزینههای شعب گذاشتهاست؟
در نیمه اول سال ۱۳۹۶ تعداد و مبلغ تراکنشهای مبادله شده از طریق سامانه حواله الکترونیکی بین بانکی (سحاب) به عنوان یکی از سامانههای تحت شتاب به ترتیب از رشدی حدود ۱۸ درصد و ۱۶ درصد نسبت به پایان سال قبل برخوردار بودهاست. تعداد و ارزش انتقال کارت به کارت مشتریان از طریق سامانه سحاب طی این چهار ساله به ترتیب از رشد متوسطی معادل ۲۱۲ درصد و ۳۰۴ درصد برخوردار بودهاست. تعداد و مبلغ تراکنش های مذکور فقط در نیمه اول سال ۱۳۹۶ بیش از ۸۰۰ میلیون تراکنش به مبلغ قریب ۶ میلیون میلیارد ریال بوده است.
طی دوره چهارساله ۱۳۹۶-۱۳۹۲ تعداد و ارزش تراکنشهای پردازش شده در شاپرک به ترتیب از رشد متوسطی معادل ۲۰۹ درصد و ۱۵۶ درصد برخوردار بوده است. تعداد و مبلغ تراکنشهای مذکور فقط در نیمه اول سال ۱۳۹۶ قریب به ۸ میلیارد تراکنش به ارزش بیش از ۸ میلیون میلیارد ریال بوده است.