کاهش ۳٫۵ درصدی اسکناس و مسکوک به نقدینگی
نسبت ارزش تراکنشهای شاپرک به نقدینگی همچنین شاخص نسبت اسکناس و مسکوک به نقدینگی، یکی از شاخصهایی است که میتواند تأثیر صنعت پرداخت الکترونیک را در اقتصاد ملی و تسهیل مبادلات اقتصادی کشور نشاندهد. بررسیها نشانمیدهد نسبت اسکناس و مسکوک در دست اشخاص به نقدینگی طی سالهای اخیر کاهش یافته و از حدود ۶ درصد در سال ۹۲ به ۲,۶۶ درصد در پایان سال ۹۵ رسیدهاست.
افزیش ۴۰ درصدی نسبت مبلغی به GDP
نسبت مبلغی تراکنشهای شاپرک به تولید ناخالص داخلی، از ۷۱ درصد در تابستان ۹۳ به ۱۱۱ درصد در پائیز ۹۵ رسیده است که رشد قابل توجهی را در کنار سهم بزرگی از اقتصاد ملی نشان میدهد.
تعداد تراکنشها
تعداد تراکنشهای شاپرکی از سال ۹۲ تا ۹۶ با افزایش ماهانه حدود ۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تراکنش از حدود ۲۰۰ میلیون به یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون تراکنش در هر ماه افزایش یافتهاست.
سرویسهای پرطرفدار
بیشترین افزایش را در این مدت، تراکنشهای خرید داشته که از حدود ۱۵۰ میلیون در ماه طی سال ۹۲ به حدود کمی بیشتر از ماهانه یک میلیارد و ۱۵۰ تراکنش در سال ۹۶ افزایش یافتهاست.
تراکنشهای پرداخت قبض و خرید شارژ همچنین ماندهگیری که در سال ۹۲ تعداد قابل ملاحظهای نبودند نیز طی این چهار سال به ترتیب به کمی بیشتر ۲۰۰ و ۱۰۰ میلیون تراکنش در ماه رسیدهاند.
ابزارهای پرتراکنش
پایانههای فروشگاهی همچنان پرتراکنشترین ابزار پرداخت الکترونیک هستند که طی این سالها تعداد تراکنشهای انجام گرفته با آنها رشدی حدود یک میلیاردی را در هر ماه نشانمیدهد. تعداد تراکنشهای موبایلی و اینترنتی هم به ترتیب حدود ۱۵۰ و ۳۰ میلیون در ماه افزایش یافتهاند.
مبلغ تراکنشها
مبلغ اسمی تراکنشهای شاپرکی در سال ۹۲ رقمی در حدود ۳۰۰ میلیارد ریال در ماه بوده که در سال ۹۶ به ماهانه حدود ۱۳۵۰ میلیارد ریال افزایش یافتهاست.
انطباق پیاسپیها با استانداردها
میزان انطباق عملکرد شرکتهای پیاسپی با الزامات شاپرک از کمتر از ۲۰ درصد در سال ۹۲ به بالای ۹۰ درصد در پایان سال ۹۵ رسید. میزان تطابق عملکرد شرکتها در حوزه استانداردهای امنیتی از ۳۵ درصد در سال ۹۳ به بیش از ۹۵ درصد در پایان سال ۹۵ رسیده است.