واقعیت ماجرای ضرورت تعطیلی نیمی از بانک‌های ایرانی از زبان عقیلی‌کرمانی

حکاک: انتشار سخنانی از قول پرویز عقیلی درباره وضعیت بانک‌های ایرانی و ضرورت تعطیل شدن نیمی از آن‌ها، بازتاب وسیعی در رسانه‌های کشور داشت. مدیرعامل بانک خاورمیانه اما توضیحاتی درباره اصل سخنانی که گفته، ارائه کرده‌است.

پرویز عقلی کرمانی

واقعیت ماجرای ضرورت تعطیلی نیمی از بانک‌های ایرانی از زبان عقیلی‌کرمانی

پرویز عقیلی مدیرعامل بانک خاورمیانه گفت: پس از توافق‌های برجام انتظار عمومی، ورود شرکت‌ها و بانک‌های خارجی و آغاز همکاری‌های بین‌المللی در حوزه خدمات بانکی بود. برقراری چنین ارتباطی اما تنها متوقف رفع تحریم‌ها نیست بلکه نیازمند تحقق پیش‌شرط‌هایی است.  استانداردسازی گزارش‌های مالی و شفافیت در گزارش‌دهی بانک‌ها در کنار رعایت اصول کنترلی تطبیق قوانین و مدیریت ریسک از جمله این پیش‌شرط‌ها است. مسئولان بانک‌مرکزی نیز در سال‌های اخیر بر این موضوعات تاکید داشته‌اند و به صورت تدریجی استاندارد گزارشگری مالی بانک‌ها را به سمت استانداردهای پذیرفته‌شده بین‌المللی هدایت کرده‌اند.

او افزود: متاسفانه صحبت‌های اخیر من در کنفرانس ایران – اروپا توسط یک خبرگزاری خارجی به صورت گزینشی منعکس شده و محتوای اصلی آن که بهبود ساختار مالی بانک‌ها بود، مطرح نشده‌است.

عقیلی توضیح‌داد: به رغم علاقه‌مندی بانک‌های خارجی برای ارتباط با بانک‌های ایرانی و حضور در بازار پولی ایران به علت کاهش ارتباط نظام بانکی ایران با بانک‌های سایر کشورها در دوران تحریم‌ها، بازگشایی ارتباطات نیازمند زمان، شناخت متقابل و مطالعه بیشتر است. آنچه مسلم است شرکت‌ها و بانک‌هایی که مایل به سرمایه‌گذاری در کشورمان هستند بر اساس مستندات و اطلاعات تصمیم‌گیری می‌کنند و صرف بیان ویژگی‌ها و امکانات از سوی مسئولان بانک‌ها، عامل تصمیم‌گیری نخواهدبود. خوشبختانه بانک‌های کشور قدم‌های مثبتی برای اصلاح کفایت‌سرمایه و مدیریت منابع انجام داده‌اند ولی لازم است این اقدام‌ها با برنامه‌ریزی زمانی و همه‌جانبه باشد.

مدیرعامل بانک خاورمیانه افزود: برای رفع مشکل و بهبود نظام بانکی، این الزام‌ها و پیش‌نیازها بارها در همایش‌ها و گردهمایی‌های تخصصی بانکی مطرح شده و مدیران بانکی کشور با وقوف کامل بر شرایط، بیش از پیش در این زمینه تاکید دارند. همانطور که نهادهای قانون‌گذار و ناظر نیز تاکید کرده‌اند برای ساماندهی نظام بانکی لازم است ضمن زمان‌بندی اجرایی اصلاحات، اقدام‌های بعدی در مورد بانک‌های ناموفق با حفظ منافع سپرده‌گذاران و سهامداران نیز برنامه‌ریزی شود.




پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *