به گزارش حکاک از مؤسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی، کتاب «اطلس پیچیدگی اقتصادی نقشه راه شکوفایی در بردارنده مقالاتی از ریکاردو هاسمن، سزار هیدالگو، سباستیان بوتوس، مایکل کوسیا، سارا چانگ، جوان جیمنز، الکساندر سیموس و محمد آیلدریم در ۱۴ فصل و ۱۹۸ صفحه توسط دکتر بهروز شاهمرادی عضو هیات علمی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور ترجمه و تالیف شده است.
این کتاب تلاش میکند حجم دانش مولدی که هر کشور در اختیار دارد را محاسبه کند، روش محاسبه دانش مولد می تواند تفاوت هنگفت درآمدی بین کشورهای جهان را محاسبه کند و ظرفیت پیش بینی نرخ رشد اقتصادی کشورها را دارا باشد.
این کتاب “در واقع قدرت پیش بینی بهتری نسبت به دیگر شاخص های مرسوم که سعی در اندازهگیری رقابت پذیری حکمرانی و تحصیلات دارند خواهد داشت مشارکت اصلی این اطلس خلق نقشه ای است که شباهت محصولات را برحسب نیازهای دانشی آنها نشان می دهد.
این نقشه مسیری را فراهم می نماید که از طریق آن دانش مولد به راحتی قابل انباشت خواهد بود. این نقشه یا شبکه را فضای محصول نام نهادیم و از آن برای مکان یابی هر کشور، ترسیم قابلیتهای مولد کنونی آن ها و محصولاتی که در نزدیکی آن ها قرار دارند استفاده می کنیم.
در نهایت این اطلس توسعه اقتصادی را به عنوان پروسه یادگیری اجتماعی که مملو از تله و خطر است می بیند، کشورها از طریق توسعه ظرفیت خلق محصولات متنوع بیشتر با پیچیدگی فزاینده دانش مولد را انباشت می کنند.
این پروسه ممکن، مستلزم آزمون و خطا و سفری پرخطر در یافتن ممکن هاست، کارآفرینان، سرمایهگذاران و سیاستگذاران نقشی اساسی در این اکتشاف اقتصادی دارند.”