به گزارش حکاک از یورونیوز، عمربن سلطلان العلما، وزیر هوش مصنوعی امارات عربی متحده میگوید: این نمایشگاه بزرگترین رویداد در حوزه فناوری هوش مصنوعی در منطقه است.
وی میافزاید: اگر بناست جزو شهرها یا کشورهایی باشید که در انقلاب این فناوری نقش دارند ایجاد سطحی از درکِ فناوریِ هوش مصنوعی در میان مقامات دولتی ضروری است.
لرد تیموتی کلمنت جونز، سخنگوی مجلس اعیان بریتانیا در زمینه اقتصاد دیجیتال، که در دوبی حضور دارد میگوید: در نشست جهانی حکام در دوبی نمایشگاهی هم بود که نشان میداد هوش مصنوعی چطور میتواند تا سال ۲۰۹۰ به افزایش طول عمر آدمی کمک کند. قابلیتهایی نظیر تشخیص بیماری و حتی تجویز دارو به کمک هوش مصنوعی واقعا قابلیتهای تأثیرگذاری هستند.
دکتر گوئنگ لیم، از بخش تحقیقات شرکت اچ.پی یکی از کاربردهای عملی هوش مصنوعی را در حوزه پزشکی چنین شرح میدهد: یکی از مشتریان ما بیمارستان شهری بود که درصد ابتلا به بیماری سل در آن بالا بود. آنها میخواستند بخش بزرگی از جمعیت شهر را با اشعه ایکس رادیوگرافی کنند. بنابراین ما شبکه عصبی مصنوعی شهر را به شکلی آموزش دادیم که مبتلایان به سل را از روی عکس رادیولوژی تشخیص دهد. حالا کافی است فرد از جلوی ماشین رد شود تا هوش مصنوعی بگوید که او مشکلی ندارد. البته برای دکترها هنوز دو هفته زمان میبرد تا تأیید کنند که فرد سالم است اما تشخیص ماشین تا کنون دقیق بوده است.
اما هوش مصنوعی امنیت شغلی بسیاری را در معرض خطر قرار میدهد. کوین دالاس از بخش پژوهش فناوری مایکروسافت میگوید: دیدگاهی هست که آدمی را مقابل ماشین قرار میدهد که چندان درست نیست. چون ما انسانها قابلیتهای خاصی داریم نظیر تخیل، خلاقیت و احساس، و ماشین هرگز چنین تواناییهایی را نخواهد داشت. مسأله این است که چطور این موهبتهای انسانی را با قدرت هوش مصنوعی تلفیق کنیم تا بتوان به جامعه خدمت کرد.
بهرهبرداری از هوش مصنوعی بدون داشتن حجم عظیمی از داده ناممکن است. اما با توجه به رسواییهایی که در زمینه درز اطلاعات شخصی افراد و هک شدن دادهها میبینیم چطور میتوان به یک چهاچوب اخلاقی برای هدایت این فناوری رسید؟
بیشتر بخوانید:
سرمایهگذاران اماراتی پول را کجاها بو میکشند؟
عربستان از سرمایهگذاریهای گسترده در پاکستان دنبال چیست؟
قطرسرمایهگذاریهای میلیاردی در آلمان را افزایش میدهد
نوح رادفورد، پژوهشگر ارشد بنیاد آینده دوبی میگوید: اگر ما انسانها بناست فواید واقعی هوش مصنوعی را دریابیم باید این کار را با همکاری و پذیرش پیش ببریم تا بتوان معیارهای مشترکی در زمینه دادهها و امنیت سایبری ایجاد کرد و برای تشخیص امرِ درست به چهارچوبی رسید.
لرد تیموتی کلمنت جونز معتقد است اگر بتوان به چهارچوبی اخلاقی درباره هوش مصنوعی رسید واقعا گام بینالمللی بزرگی در زمینه توسعه این فناوری برداشته میشود.
دکر گوئنگ لیم درباره این تصمیمگیریهای هوش مصنوعی میگوید: همانطور که ماشین هوشمندتر میشود تصمیمات صحیح بیشتری برای ما میگیرد. اما ما انسانها باید همچنان حضور داشته باشیم تا مطمئن شویم که تصمیم ماشین درست است. چون آنچه از نظر منطقی صحیح است ممکن است همیشه لزوما درست نباشد.
گزارش تصویری از نمایشگاه فناوری و نخستین وزیر هوش مصنوعی در امارات را اینجا ببینید