به گزارش حکاک از یورونیوز، در ماهی که گذشت شماری از مبتکران و ایدهپردازان راهی هفتمین نشست سالانه زمامداری جهانی در دبی شدند.
موضوعات اصلی این نشست اقتصاد دیجتال و نقش هوش مصنوعی در اداره امور و همچنین آینده مشاغل بود. ویل.آی.اَم آهنگساز، با پروژه دستیار دیجیتالی اُمگا، که از هوش مصنوعی بهره میبرد، در این نشست شرکت کرده بود. ویل آی.ام به عنوان تهیه کننده و آهنگساز جوایز بسیاری گرفته است و حالا او نیز مانند بسیاری از افراد موفق و مشهور، تصمیم گرفته وارد دنیای تجارت و فناوری شود.
سرمایهگذاری دوبی روی هوش مصنوعی و بنادر آفریقا
ویل در معرفی پروژه خود میگوید: «عنوان پروژه ما هوش مصنوعی برای بشریت است. الگوی ما هم فیسبوک، گوگل یا آمازون نیست. ما بخت این را داشتهایم که همه چیز را خودمان از پایه بسازیم. و میافزاید: در این چند ماه روی لهجههای مختلف عربی کار کردیم و ظرف ماههای آینده، اُمگا خواهد توانست به تمامی این لهجهها صحبت کند.»
ویل برای راهاندازی اُمگا در دبی با ماجد الفطیم، رابط تجاری همکاری میکند تا اُمگا را به دیگر زبانها نیز راهاندازی کند و سازندگان دستیار هوشمند اُمگا پس از موفقیت نسخه آلمانی آن حالا به سراغ نسخههای انگلیسی و عربی رفتهاند.
گزارش این نشست را اینجا ببینید
ابزارهای مجهز به هوش مصنوعی اخیرا به سوی جنبههای زبانیِ «یادگیری ماشین» پیش میروند. اُمگا میتواند حرف زدن آدمی را درک کند. این دستیار هوشمند عناصر تکراریِ صحبتهای روزانه را به آسانی تشخیص میدهد.
انجام خرید روزانه یا خرید آنلاینِ بلیط سینما گزینههایی است که ماجد الفطیم را مجذوب اُمگا کرده است. بنابراین کار این دستیار هوشمند به نوعی تبدیل ارتباط کلامی به محتوای دیجیتال است.
ابزارهای مجهز به هوش مصنوعی کمکم وظایف ابتدایی زندگی، نظیر خرید و سفارش کالاها را بسیار آسانتر کرده و حالا میتوان تصور کرد در آینده نزدیک فناوریهایی از این دست تا چه حد زندگی ما را تغییر خواهند داد.
توسعه زیرساختهای بنادر آفریقا؛ لازمه رشد تجارت در این قاره
در حاشیه این نشست گفتگویی داشتهایم با سلطان احمد بن سلیمان، مدیر عامل شرکت بنادر و کشتیرانی دی پی ورلد. وی به طور کلی درباره مسائل عمدهی موثر بر تجارت کشتیرانی و بنادر در سال میلادیِ پیش رو سخن گفت؛ از جمله تقویت زجیره تأمین کالا در آفریقا و نیز تاثیر جنگ تجاری آمریکا و چین.
شرکت دی پی ورد، زنجیره وسیعی از بنادر و پایانههای دریایی را پوشش میدهد این شرکت اخیرا در حال توسعه زیرساختهای خود در بنادر قاره آفریقا است. گرچه این پروژهها چالشهای خاص خود را دارند اما همواره نوید فرصتهای تازه را میدهند.
سلطان احمد بن سلیمان میگوید: «آفریقا میتواند رشد بیشتری داشته باشد اما کمبود زیرساختها و ارتباطات مانع این کار است. تجارت میان کشورهای آفریقایی بسیار بسیار کم است و این امر عمدتا به خاطر جادهسازی بد، کمبود شیوههای ترابری، کمبود سامانههای مالیاتی و تعرفههای گمرکی است که سبب میشود این کشورها رغبتی به تجارت باهم نداشته باشند. بنابراین کار ما از اجرای عملیات گمرکی و بندری بیشتر به افزایش توان تجاری مناطق و کشورها تبدیل شده است.»