شورش شرق آتلانتیک علیه دلار

آلمان سیستم پرداخت جدیدی برای دوری شرکت‌های اروپایی از عواقب تحریم‌های ایران پیشنهاد داده‌است.

Gold Dollar VS Euro Coin on Grid Background

شورش شرق آتلانتیک علیه دلار

به گزارش حکاک، آن‌گونه که بلومبرگ خبر داده “آلمان سیستم پرداخت بدون وابستگی به آمریکا را پیگیری می‌کند و معتقد است با این روش شرکت‌های آلمانی از تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا نظیرآنچه علیه ایران اعمال شده در امان خواهند بود”.

ظاهرا این پیگیری‌ها از آن رو در دستور کار دولت آلمان قرار گرفته که رفتارهای دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا طی ماه‌های گذشته نشان‌داده‌است، ادامه همکاری شرکت‌های آلمانی با اقتصادهایی که مورد خشم ترامپ قرار می‌گیرند هر روز پیچیده‌تر می‌شود بنابراین دولت‌های اروپایی ناگزیر به دنبال روش‌هایی هستند که این شرکت‌های خود را از سیطره سیستم بانکی و مالی دلار و آمریکا خارج کنند یا دستکم تأثیرپذیری آن‌ها را کاهش دهند.

یکی از دولت‌هایی که پیگیرانه چنین استقلالی را دنبال می‌کند، دولت آلمان است. ظاهرا آنجلا مرکل، صدراعظم آلمان شخصا این برنامه‌ها را دنبال و هدایت می‌کند و پیشنهادهایی هم برای مستقل کردن اتحادیه اروپا در زمینه پرداخت‌های  مالی ارائه کرده‌است. مرکل به همراه رژسای دیگر کشورهای اتحادیه اروپا تأکید دارند وابستگی‌هایشان را در زمینه پرداخت‌های مالی به آمریکا کمتر و کمتر کنند.

“هیکو ماس” وزیر امور خارجه آلمان در همین باره اعلام  کرده‌است “یک سیستم پرداخت مستقل از آمریکا ایجاد خواهدشد که کمک می‌کند شرکت‌های اروپایی از تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا نظیر آنچه ترامپ علیه ایران اعمال کرده در امان بمانند. پیاده‌سازی چنین سیستمی می‌تواند انعطاف‌پذیری اتحادیه اروپا را در مقابل نوسانات بازارهای مالی که تحت نفوذ آمریکا هستند، بیشتر کند”.

به گفته وزیر خارجه آلمان “این سیستم  باید از طریق کانال‌های پرداختی انجام شود که از وابستگی کمتری به دلار دارند”.

بررسی‌های بلومبرگ نشان‌می‌دهد “بانک‌های خارج از آمریکا ۱۲.۶ تریلیون دلار منابع در اختیار دارند که می‌توانند با بهره‌گیری از این منابع با بانک‌های آمریکایی در این زمینه رقابت کنند. بانک‌های اروپایی در فاصله سال‌های ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۷ میلادی میزان مبادلات خود با دلار را ۴۲ درصد کاهش داده‌اند اما هنوز هم ظرفیت‌های فراوانی برای ادامه این روند کاهشی وجود دارد. در این میان بانک های آلمانی بیشترین کاهش را در این زمینه داشتند که در پایان سه ماهه نخست سال ۲۰۱۸ این  رقم ۵۰۲۲ میلیارد دلار بود”.




پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *